Traduceri poloneza

Traduceri polonaPret traduceri poloneza

50 lei/pagina

Biroul de Traduceri Stilus practica un pret unic pentru traduceri din romana in poloneza si din poloneza in romana, respectiv 50 lei/pagina.

Comanda pentru traduceri legalizate este de minim 5 pagini.

 

Comanda traduceri aici!

 

Limba poloneza - descriere

Limba poloneza apartine grupului vest-slav al limbilor indo-europene, impreuna cu ceha si slovaca si este vorbita de aproximativ 42,5 milioane de persoane în întreaga lume, în principal în Polonia.

Poloneza este cea de-a doua limba slava dupa numarul vorbitorilor si este precedata de rusa si urmata de ucraineana

Limba poloneza este limba oficiala in Polonia, unde este vorbita de aproximativ 38 milioane de vorbitori nativi. Aceasta este, de asemenea, utilizata ca a doua limba, in unele parti din Rusia, Lituania, Belarus, Ucraina si Kazahstan. Milioane de vorbitori se gasesc si in multe tari, cum ar fi Australia, Brazilia, Canada, Regatul Unit și Statele Unite ale Americii, fapt datorat emigratiei locuitorilor Poloniei.

Limba poloneza a rezultat din limba proto-slava, limba utilizata ca limba materna de toate triburile slave din trecut. Poloneza s-a dezvoltat atât de mult incat textele scrise in Evul Mediu nu mai sunt 100% de inteles de catre polonezii contemporani si trebuie sa fie citite cu un dictionar de arhaisme.

Diferentele dintre polona si slovaca sunt aproximativ comparabile cu diferentele dintre dialecte germane si germano-elvetiene (75% din vocabular similar sau identic), asemanarea intre poloneza si rusa este ca asemanarea intre spaniola si italiana (55-60% din vocabular este identic sau similar), iar diferenta dintre poloneza si bulgara este la fel de mare ca intre limba engleza si olandeza (40% din vocabular identic sau similar). Poloneza are multe cuvinte imprumutate din limba germana, franceza si engleza, dar exista numeroase cuvinte care sunt "false friends", printre limbile slave.

Exista doar câteva dialecte care difera de limba poloneza standard, cu toate acestea, diferentele dintre ele nu sunt semnificative si in mare parte sunt bazate pe pronuntia regionala si schimbarile de vocabular. Cele mai diferite sunt dialectele din Silezia si Podhale.

De asemenea, merita amintit si Kashubian - o limba separata folosita de locuitorii de la vest de Gdansk in apropierea Marii Baltice. Numarul de vorbitori este estimat la aproximativ 100.000 - 200.000. Desi este treptat pe cale de disparitie, se depune un efort considerabil pentru salvarea sa si, recent a inceput sa fie predata in scolile locale, ca o limba a minoritatii.

 

Pentru colaborare traduceri pe limba poloneza va rugam sa ne trimiteti CV-ul dumneavoastra la adresa de email cariere@translations-traduceri.

 

2011 Traducator poloneza | Stilus Traduceri.